Saturday, August 12, 2006

BIAR BETUL-BETUL


TAJUK :BIAR BETUL-BETUL
PENULIS :DR HM TUAH ISKANDAR AL-HAJ
TERBITAN :KARYA BESTARI SDN BHD
HALAMAN :317 muka surat
HARGA :RM 10.00

Buku Biar Betul-Betul merupakan satu lagi karya Dr HM Tuah Iskandar. Siapa tidak mengenali dr Tuah?Seorang pakar motivasi yang tidak asing di negara kita. Siapa tak kenal beliau,alamat sia-sialah hidup kat Malaysia,kerana beliau bukan sahaja seorang intelektual malah seorang penulis yang berbakat.Banyak artikel-artikelnya keluar dalam majalah-majalah ilmiah seperti Dewan Siswa,Majalah I,Dewan Agama dan Falsafah dan lain-lain.

Buku ini merupakan salah sebuah buku bercorak motivasi daripada beliau. Buku ini sebenarnya mengupas tentang situasi masyarakat kita yang diperoleh hasil dari pemerhatian beliau. Karya beliau kali ini banyak membawa masalah-masalah masyarakat kita seperti penceraian,kurangya minat membaca,kurang keyakinan dalam diri dan banyak lagi.

Tambahan pula,setiap persoalan yang ditulis oleh penulis akan diselitkan motivasi untuk merangsang pembaca supaya berfikiran positif dan optimis.

Dalam buku ini juga,anda akan di bawa oleh penulis untuk menjelajah ke UK,USA,Thailand,Mekkah dan lain-lain tempat supaya dapat mengembangkan minda kita. Anda pasti tidak akan berasa bosan membaca buku ini,kerana gaya penulisannya yang santai
.Dr tuah bijak menarik perhatian pembaca,secara jujur apabila saya membaca buku ni,saya tergelak sorang-sorang seolah-olah sedang membaca komik.

Selamat membaca..

0 Comments:

Post a Comment

<< Home